B2B webshop kopen

E-commerce voor B2B ondernemers is booming. Het is allang niet meer voldoende om alleen een papieren catalogus naar uw klanten te sturen. Kopers zoeken steeds meer online en oriënteren zich via tal van websites voordat ze overgaan tot een koop.
U kunt er dus maar beter zeker van zijn dat uw klanten uw webshop ook vinden. Ons advies? Een goede B2B webshop kopen!

B2B webshop kopen? Bekijk hier ons portfolio!

Wat is uniek aan een B2B webshop?

B2C bedrijven zijn anders dan B2B bedrijven. En dat geldt ook voor de manier waarop ze online zaken doen. Waar het bij B2C vaak draait om snel verkopen aan veel verschillende klanten, draait het bij B2B webshops toch vaker om de relatie, om communicatie en herhaling.
Natuurlijk, ook voor B2B webshops blijft het nog steeds belangrijk dat de 'look and feel' goed is, dat de website responsive is en goed werkt op zowel computers als tablets en telefoons. En natuurlijk blijft het belangrijk dat de afbeeldingen en (SEO) teksten goed verzorgd zijn, dat de teksten wervend geschreven zijn en dat de CTA (call-to-action) buttons hun werk goed doen. En natuurlijk moet de bestel functionaliteit op orde zijn.
Maar bij B2B ecommerce komt toch nog een beetje meer kijken. Een paar punten waarmee u er voor zorgt dat u zich met uw B2B webshop kunt onderscheiden:

- Communicatie
Veel B2B klanten doen uitgebreid online onderzoek voor ze overgaan tot een koop. Het is dan ook belangrijk dat u uw webshop niet alleen gebruikt als een verkoopkanaal, maar ook als een 'voorlichtingskanaal'. Geef gratis kennis weg, deel uw expertise, help klanten door ze relevante informatie aan te bieden. Wees duidelijk en compleet bij het geven van specs bij uw producten. Geef uw bezoekers de mogelijkheid om gemakkelijk en snel alle benodigde informatie te ontvangen. Alleen een email formulier kan echt niet! Natuurlijk is een telefoonnummer belangrijk, maar waarom zou u geen chat-functie aanbieden op uw site? Bedenk steeds weer hoe u de drempel kunt verlagen voor uw bezoekers om contact op te nemen of informatie te vergaren.

- Relatie
Typisch voor B2B e-commerce is juist de herhaling. Klanten die terugkomen, vaker bestellen en een relatie aangaan. Een goede B2B webshop zorgt ervoor dat dat goed werkt. Geef uw klant de mogelijkheid om in een online omgeving al zijn oude bestellingen terug te vinden en met één muisklik een herhaal-bestelling te plaatsen. Wees duidelijk over welke verkoper gekoppeld is aan de klant en zorg voor regelmatig contact, bijvoorbeeld door gepersonaliseerde emails.

- Offertes
Veel B2B kopers hebben eerst een prijsopgave of offerte nodig voor ze kunnen kopen. Vaak werken bedrijven met aanbestedingen of tenders, en hebben ze meerdere offertes nodig. Zorg ervoor dat uw B2B webshop deze aanvragen mogelijk maakt. Niet 'one price fits all', maar geef uw bezoekers de mogelijkheid om eenvoudig een offerte aan te vragen. Willen ze staffelprijzen? Maatwerk? Een standaard product maar dan net wat anders? Een goede B2B webshop met offerte-functionaliteit zorgt ervoor dat u dit eenvoudig kunt afhandelen.

B2B webshop kopen? Neem contact op!

Waarom Magento voor B2B webshops?

Een goede B2B webshop moet dus nogal wat specifieke features bezitten om bezoekers tot klanten te converteren en ervoor te zorgen dat klanten terug blijven komen. Magento is een uitstekend webshop platform en heeft de meeste van die features standaard in huis! Wat Magento niet standaard heeft wordt daarnaast ruimschoots aangeboden door professionele plugins en extensies. Magento is betrouwbaar, is volledig responsive en is sinds 2008 toonaangevend voor zowel B2C als B2B webshops, in Nederland en wereldwijd.

Voorbeelden zien? Kijk bij ons maatwerk!

Waarom een B2B webshop kopen?

Natuurlijk kunt u zelf een webshop bouwen. Of een standaard pakket kopen en daarmee aan de gang gaan. Ons credo is echter 'doe waar je goed in bent', oftwel, schoenmaker, blijf bij je leest. Wanneer u er voor kiest om een B2B webshop in te gaan zetten als verkoop- en communicatiekanaal, zorg er dan voor dat een expert zich er over buigt.
Wanneer een B2B webshop goed gebouwd en ingezet wordt, kan dit omzetstijgingen van meer dan 50% tot gevolg hebben! Wat een potentie! Des te meer reden om ervoor te zorgen dat het bouwen en inrichten ervan in goede handen is.

Make Magento a perfect fit for your business? Start here!

Koop een B2B webshop bij Cart2Quote!

Wanneer u een webshop wilt kopen, dan kiest u voor zekerheid, betrouwbaarheid en natuurlijk kwaliteit. Bij Cart2Quote snappen we dat u, bij het investeren in een webshop, u behoefte hebt aan duideljkheid en een no-nonsense relatie. Daarom houden we ons aan de eenvoudige stelregel "we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen".
We hebben jarenlange ervaring in het werken met Magento webshops en kennen de code, de mogelijkheden en kansen op ons duimpje. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in Magento Maatwerk Webshops. U krijgt bij ons niet zomaar een standaard pakketje. Nee, uw wensen staan centraal. Wij houden rekening met de bestaande bedrijfsprocessen en zorgen ervoor dat alles naadloos samenwerkt!

Offerte voor een B2B webshop? Vraag het ons!

Maatwerk B2B webshops

Naast het ontwerpen en inrichten van nieuwe webshops kunt u bij ons ook terecht voor Magento Maatwerk oplossingen.Bekijk hier enkele voorbeelden van ons maatwerk voor B2B webshops.